آشنایی (نواختن سازهایی مثلِ پیانو و گیتار) و علاقهی او به موسیقی به سالهای دور باز میگردد. «احمدرضا احمدی» تعریف میکند زمانی که ارکستر سمفونیک تهران به رهبری «حشمت سنجری» در تالار فرهنگ به اجرای برنامه میپرداخت، به واسطهی آشنایی کیمیایی با «فرید فرجاد» همواره بلیتِ صندلیهای ردیف جلو را دریافت میکرده و آنها با هم به دیدنِ آن برنامهها میرفتند: «میان همهی ما کیمیایی در زمینه موسیقی و سینما چیز دیگری می دید و ما نمی دیدیم.»
شاعرِ بزرگ میگوید که کیمیایی گوشی فوقالعاده داشت؛ آنقدر که میتوانست تمام قطعهای «مارش اسلاو» اثر چایکوقسکی را با سوت بنوازد: «اگر مسعود در زندگی اش شرایط اقتصادی مناسبی داشت می توانست موزیسین بسیار بزرگی شود.»
کیمیایی در عین حال به موسیقی راک نیز علاقه داشته و گاهی از آن در فیلمهایش بهره گرفته است؛ اما دلیل این همه تاثیرگذاری او بر موسیقی متن در سینمای ایران چگونه شکل گرفته است؟ این مستند تلاشی است برای پاسخ به این مساله.
سایت «موسیقی ما» پروندهای دربارهی تاثیراتِ این کارگردان بر سینمای ایران را به همراه بررسی موسیقی فیلمهای او در گفتوگو با فریدون جیرانی، محمد رحمانیان، بهزاد عبدی، مانی جعفرزاده و حسین عصاران تهیه کرده است که به تدریج منتشر خواهد شد. در بخشتِ نخست این هنرمندان دربارهی موسیقی فیلم «بیگانه بیا» با آهنگسازی «اسفندیار منفردزاده» به عنوان نخستین تجربهی کارگردانی این فیلمساز سخن گفتهاند.